Na de linzensoep met saffraan had ik de smaak te pakken en maakte mijn voorraad saffraan verder op in de mosterdsoep. Het is een van mijn favoriete soepen en met name met uitgebakken spekje bijzonder smakelijk, maar deze variant met feta moet je een keer uitgeprobeerd hebben. Graag had ik je dit recept gepresenteerd met een foto waar je van gaat watertanden, maar dat is 'm niet geworden. Een knorrende maag, ongeduld en slecht licht hebben ervoor gezorgd dat je het met een foto van mosterdzaad moet doen en je eigen fantasie de vrije loop moet gaan. Het zal er zonder foto niet minder om smaken!

Mosterdsoep met saffraan

Aantal personen: 4

Kooktijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 60 gram boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 buisje saffraan (0,05 gram)
  • 2 eetlepels fijne Dijonmosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 40 gram bloem
  • 1 liter groentefond
  • 0,5 deciliter droge witte wijn
  • 150 gram feta
  • verse bieslook
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de sjalotjes fijn. Smelt 45 gram boter in een pan en voeg de fijngesneden sjalotjes en de saffraan toe. Fruit dit op een laag vuur. Verwarm in een ander pannetje de overige boter samen met een flinke lepel fijne Dijonmosterd en een eetlepel grove mosterd. Roer de bloem door de gefruite sjalotjes en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg als het te droog is wat extra boter toe. Laat dit bloemmengsel in ongeveer drie minuten gaar worden. Voeg de mosterd toe en roer goed door. Voeg dan, al roerend, in kleine hoeveelheden de fond toe. Blijf roeren totdat er een glad mengsel ontstaat en voeg dan pas weer de volgende hoeveelheid fond toe. Voeg tot slot de witte wijn toe. Maak de mosterdsoep op smaak af met peper en eventueel wat zout naar smaak en laat deze nog even goed doorwarmen. Snijd de feta in dunne reepjes. Snijd de bieslook fijn en roer dit vlak voor het serveren door de soep. Garneer de soep met feta. Eet smakelijk! Probeer ook eens... Linzensoep met saffraan                              Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen Olijvensoep                                                     Preisoep met aardappel Bietensoep met gember                               Pastinaaksoep met room Courgettesoep met zalm                              Maissoep met avocado Gazpacho                                                        Bloemkoolsoep met komijn Tomatensoep                                                 Pittige wortelsoep met curry, gember en appel Erwtensoep met spek en worst                  Kastanjesoep met freekeh