De hoeveelheid saffraan stapelde zich op in mijn keukenlade en dus werd het tijd om dit ingrediënt in gerechten te gaan verwerken. En dan het liefste gerechten waar je een grote hoeveelheid in gebruikt. Zo kwam ik uit bij linzensoep waaraan ik saffraan heb toegevoegd. Wist je dat saffraan de meeldraden van de krokus zijn? Ze worden met de hand 'geoogst'. Saffraan is heel gezond en heeft zelfs geneeskrachtige eigenschappen. Ik maakte een vegetarische variant, maar wil je liever wat vlees toevoegen, denk dan eens aan chorizo.

Linzensoep met saffraan

  • Aantal personen: 4-6 personen
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ½ liter groentebouillon
  • 20 draadjes saffraan
  • 250 gram linzen
  • 6 eetlepels gehakte koriander ter garnering

Bereiding

Fruit de uien in de olie. Voeg de knoflook toe zodra de uien zacht zijn. Roer er bloem doorheen. Voeg de groentebouillon, linzen en saffraan toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten pruttelen op een laag vuur. Garneer voor serveren met wat koriander. Eet smakelijk!