Een oranje gekleurde soep past prima bij deze tijd van het jaar! Natuurlijk is het de tijd bij uitstek voor pompoensoep, maar mij maak je ook heel blij met deze wortelsoep met zoete aardappel. Lekker makkelijk voor doordeweekse dagen waarop je weinig zin hebt om te koken, maar toch iets voedzaams op tafel wilt zetten. Overigens eet ik soep met hetzelfde gemak als lunchgerecht als ik haast heb of zin heb in iets warms.

 

Wortelsoep met zoete aardappel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 300 gram winterpeen
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 350 ml kokosmelk
  • 20 gram verse koriander
  • 50 gram gebakken uitjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en fruit de fijngesneden knoflook en de ui. Voeg de in kleine stukjes gesneden gember, wortel en zoete aardappel toe, evenals de kerriepoeder. Bak een paar minuten mee en blus het vervolgens af met de bouillon. Laat dit 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de wortel en zoete aardappel zacht zijn. Voeg de kokosmelk toe en kook nog ongeveer 5 minuten mee. Pureer de soep en breng (eventueel) op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de koriander en de gebakken uitjes. Eet smakelijk!