Bloemkool staat bij mij niet zo vaak op het menu. Op de een of andere manier verwerk ik deze groente maar zelden in een gerecht. Bloemkool staat niet hoog op mijn lijstje qua favoriete groente. Toen ik onlangs van mijn broer een aantal bloemkolen kreeg toegeschoven moest ik er toch mee aan de slag. Het meest voor de hand liggende gerecht was soep. Samen met komijn, lekker wat knoflook, uien, kokosmelk, croutons en pitten leverde het een smakelijk gerecht op. Dit gaan we vaker maken!

 

Bloemkoolsoep met komijn

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el geroosterde komijnzaadjes, gekneusd in de vijzel
  • Cayennepeper
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml melk
  • 500 ml groentebouillon
  • Blik kokosmelk
  • Garnering: olijfolie, 2 el pijnboompitten (geroosterd), croutons

Bereiding

Fruit de uien gedurende 25 minuten in de olijfolie op heel laag vuur en in een pan met een dikke bodem. Hierdoor worden de uien lekker zoet. Voeg knoflook, cayennepeper, kaneel en komijn toe en roer even om. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al roerend even mee. Giet de melk, groentebouillon en kokosmelk in de ban. Doe de deksel op de pan en laat de bloemkool in 20 minuten op een laag vuur garen. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een aantal druppels olijfolie, wat pijnboompitten en croutons.