Zin in een lekker stevig soepje? Probeer dan eens soep met knolselderij. Deze groente is familie van de wortel, anijs, pastinaak en peterselie en rijk aan vezels en vitamines. Wist je dat je knolselderij ook kunt eten als alternatief voor aardappels? De knol is bovendien voedzamer dan aardappels.

 

Knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen

Aantal personen: 6
Bereidingstijd:
20 minuten 
Kooktijd:
50 minuten

Ingrediënten

  • 85 g boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 g uien
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 700 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 15-20 g gedroogde paddenstoelen

Bereiding

Verwarm de boter zachtjes in een soeppan en bak hierin de knoflook en de uien zachtjes 15-20 minuten zodat ze langzaam goudbruin kleuren. Voeg dan de bouillon, tijm, en de knolselderij toe en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de paddenstoelen op een bakplaat en laat ze in ongeveer 5 minuten extra droog worden. Laat ze daarna afkoelen en maal ze in een keukenmachine fijn, of gebruik een vijzel. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en/of peper. Strooi er voor het serveren wat van het paddenstoelenpoeder over.