Even geen zin in het geijkte prakje aardappelen, groente en vlees, maar heb je deze ingrediënten wel al in huis? Maak er dan een keer soep van. Veel werk is het niet en je krijgt toch je aardappelen en groente binnen, maar dan net even anders. Variëren met je maaltijden hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Preisoep met aardappel

Aantal personen: 6

Kooktijd: 25 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 grote aardappel, fijngehakt (of 3 kleine)
  • 3 preien, in ringen
  • 8 dl groentenbouillon
  • 3½ dl melk, plus extra om af te maken
  • 1½ dl slagroom
  • zout en versgemalen peper
  • geknipt bieslook en croutons, als garnering

Bereiding

Smelt de boter in een grote pan, doe de preiringen er in en laat ze 5 minuten zachtjes smoren tot ze zachter zijn. Voeg de aardappel en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur circa 15 minuten koken tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer tot deze glad is. Roer dan de melk en de room erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Verwarm de soep tot deze bijna kookt. Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi het met bieslook en croutons.